Turmericul, ghimbirul si scortisoara sunt ingrediente naturale puternice, cu o multime de beneficii pentru sanatate. In acest articol va voi oferi o reteta care combina aceste trei ingrediente (precum si alte ingrediente) pentru a crea o bautura naturala vindecatoare. Aceasta bautura are proprietati antiinflamatorii foarte puternice. Combinatia tuturor ingredientelor din aceasta bautura naturala ar putea servi drept medicament pentru numeroase boli si ar putea ajuta la detoxifierea organismului de toxine si la uciderea parazitilor.
Iata principalele ingrediente din aceasta bautura naturala.
Ghimbir
Radacina de ghimbir, care ne este disponibila pe tot parcursul anului in fiecare supermarket sau piata, poate face minuni cand vine vorba de sanatatea noastra.
Ghimbirul este cunoscut de peste doua mii de ani ca planta medicinala eficienta in tratarea problemelor digestive, greata, mahmureala si balonare.
Ghimbirul are proprietati impotriva cancerului datorita compusilor sai puternici antioxidanti si proprietatilor antiinflamatorii. Studiile stiintifice au descoperit ca este eficient in tratamentul varsaturilor, protejeaza mucoasa gastrica si amelioreaza starile inflamatorii.
De exemplu, o analiza stiintifica cuprinzatoare a extractului de ghimbir 6-gingerol a constatat ca are proprietati anticanceroase. Multe studii indica studii experimentale si clinice care au descoperit ca ghimbirul are potentialul de a trata tumorile si de a preveni raspandirea celulelor canceroase maligne.
Curcuma
Turmericul este un super condiment anti-imbatranire, antioxidant, antiinflamator. Curcumina este substanta magica, care da turmericului culoarea sa aurie si numeroasele sale beneficii pentru sanatate, a fost bine studiata in ultimele decenii. Functioneaza ca un antioxidant puternic si are proprietati antiinflamatorii si antiseptice.
Turmericul este plin de nutrienti sanatosi, vitamine si minerale si este un compus puternic si eficient pentru tratarea unei game largi de boli.
Jurnalul medical Molecules a raportat ca efectele terapeutice ale curcuminei in tratamentul cancerului sunt studiate de peste 40 de ani. In studiile de laborator, curcumina a demonstrat potentialul de a preveni tumorile si, de asemenea, de a inhiba raspandirea acestora.
Studiile au aratat ca turmericul are o absorbtie scazuta si un metabolism rapid care duc la o biodisponibilitate relativ scazuta in organism. Pentru a creste absorbtia acestuia in organism, asigurati-va ca consumati turmeric cu piperina.
Pentru mai multe informatii despre turmeric, cititi articolul meu despre cele De ce este atat de sanatos curcuma – 10 beneficii ale curcumei pentru sanatate
Scortisoara
Scortisoara este unul dintre condimentele mele preferate. Il folosesc foarte mult pentru aromatizarea alimentelor si imi place absolut mirosul lui dulce.
Ceea ce este bun la el este ca nu numai ca miroase si are gust bun, este si plin de proprietati medicinale care pot contribui foarte mult la sanatatea ta. Cand cumparati scortisoara, optati pentru scortisoara de Ceylon, care este cea mai buna.
Utilizarea scortisoarei din motive medicinale devine o practica naturala din ce in ce mai populara din mai multe motive.
Scortisoara are o mare varietate de beneficii medicale, dintre care zece am discutat in acest articol . De exemplu, scortisoara are proprietati antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatorii care promoveaza sanatatea.
Studiile de laborator au descoperit ca polifenolii din scortisoara pot inhiba raspandirea celulelor canceroase.
Apoi mai este atractivitatea naturala si sigura pe care o ofera scortisoara: este una dintre cele mai simple si mai delicioase moduri de a incorpora in dieta ta.
Ulei de cocos
Nucile de cocos sunt un aliment plin de beneficii nutritionale datorita acizilor grasi saturati cu lant mediu natural sau trigliceridelor cu lant mediu (MCT)
Sunt aceleasi grasimi care confera uleiului de cocos capacitatea de a elimina parazitii interni.
Puteti folosi ulei de cocos pentru a va imbunatati aspectul pielii, pentru a trata afectiunile scalpului, pentru a slabi, pentru a va stimula sanatatea intestinala si pentru a scapa de infectiile fungice.
O revizuire stiintifica a studiilor a constatat ca uleiul de cocos are proprietati nutritionale si functionale. Cercetarile au descoperit ca uleiul de cocos are multe utilizari potentiale pentru a proteja impotriva diferitelor boli.
Multi oameni amesteca uleiul de cocos in smoothie-uri sau alte bauturi, dar poate fi folosit in multe retete diferite.
Miere
Mierea naturala este un excelent ingredient brut pentru sanatatea dumneavoastra: adaugati-o in apa de baie, folositi mierea ca masca de fata sau ca bautura relaxanta – si veti dobandi proprietatile sale antibacteriene care ajuta la tratarea infectiilor, problemelor pielii, stresului emotional si va de asemenea, va ajuta sa slabiti.
Studiile stiintifice despre miere au aratat ca are proprietati antimicrobiene, antivirale, antiinflamatorii, antioxidante si antitumorale.
Ingredientul principal al mierii este fructoza (zaharul din sursa de fructe), care ii confera durabilitate de lunga durata. Comparativ cu zaharul alb, descompunerea fructozei in organism este mai lenta, rezultand o crestere moderata a nivelului de zahar din sange.
Mierea contine si proteine, minerale (cum ar fi fier, cupru, fosfor, potasiu si sodiu), enzime si vitamine, in special din grupa B. Pentru mai multe informatii despre miere, cititi postarea mea despre cum sa folositi mierea ca medicament pentru o sanatate buna .
Bautura cu curcuma, ghimbir si scortisoara – O bautura naturala vindecatoare
Iata o reteta pentru un ceai de vindecare care este un remediu natural pentru multe boli, ucide parazitii si curata organismul de toxine:
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1/2 lingurita pudra de scortisoara
1/2 lingurita pudra de turmeric
1 lingurita ulei de cocos
1 lingurita miere
1 cana de apa calda
Combinati toate ingredientele intr-o oala. Apoi, aduceti amestecul la fierbere, apoi reduceti la flacara. Lasati amestecul sa fiarba aproximativ 10 minute sau pana cand devine parfumat.
Pentru a servi, strecurati amestecul printr-o strecuratoare fina pentru a indeparta condimentele si adaugati miere. Bautura se va pastra la frigider aproximativ 5 zile.