Acasă Nutritie Supa de pui este chiar mai sanatoasa decat credeam (studiile confirma)

Supa de pui este chiar mai sanatoasa decat credeam (studiile confirma)

20
0

Studiile confirma ca supa de pui este sanatoasa si are intr-adevar un efect de vindecare. A fost folosit in intreaga lume de secole pentru a ameliora simptomele gripei de toamna. Exista cateva diferente in felul in care este preparata de la tara la tara, dar de generatii peste tot se jura ca este un favorit foarte sanatos al romanilor.

Supa de pui este sanatoasa – studii

Studiile confirma ca supa de carne de pui are intr-adevar un efect de vindecare si s-ar putea sa se fi dezvoltat datorita faptului ca are o traditie veche de secole in tratamentul gripei si racelilor in intreaga lume. La noi este aproape indispensabil pe masa de sarbatori, fie ca este vorba de zile de nastere, de Craciun, sau doar de un weekend obisnuit. Exista unele diferente in felul in care este pregatit de la tara la tara, dar peste tot, generatii au jurat pe el ca este foarte sanatos. Omenirea a observat acest lucru de mult timp, de cand a fost folosit ca terapie chiar si in epoca romana, pe baza inregistrarilor scrise. Cu toate acestea, originile sale dateaza de mult mai mult decat atat, in China antica.Cercetarile sustin ca supa de carne este adevaratul medicament pentru tratamentul gripei. 

Citeste si Beneficii impresionante ale consumului de carne de pui

De data aceasta, observatia milenara a fost sustinuta de stiinta, mai mult, de un profesor dietician american, dr. Coolby Teeman, lector la Universitatea din Daytona, a scris un eseu lung despre efectele benefice ale supei de carne in revista Conversation . Printre altele, specialistul scrie ca in sezonul de raceala si gripa, merita sa ne gandim daca are putere de vindecare reala sau daca serveste doar ca placebo si ofera beneficii psihologice in timpul bolii. Expertul confirma ca studiile arata ca gustul sau este cheia proprietatilor sale vindecatoare. Este foarte frecvent ca persoanele cu boli respiratorii superioare sa manance foarte putin sau deloc. Acest lucru se datoreaza faptului ca bolile acute declanseaza un raspuns inflamator care poate reduce apetitul. Cu toate acestea, gustul supei de carne va poate creste pofta de mancare si va poate imbunatati digestia. De asemenea, are un efect benefic asupra tesuturilor inflamate.
Ingredientele cheie sunt carnea proaspata de pui crescut in natural si legumele proaspete, asa ca doar varianta de casa contine aceste proprietati benefice. 

Iar caldura supei ajuta la slabirea flegmei groase care insoteste adesea bolile respiratorii. Studiile arata ca supa de pui este mai eficienta la dizolvarea mucusului decat apa fierbinte singura.
Cel mai bun este de casa, care poate fi facut cu morcovi, telina, usturoi proaspat, ierburi si condimente. Pe scurt, conform studiului, s-a dovedit ca supa de pui, chiar daca nu este un medicament, intr-adevar ajuta la vindecare. Se pare ca bunicile noastre au avut din nou dreptate.

Reteta de supa de pui clasica

Ingrediente:

  • 1 pui intreg sau 800 g piept de pui fara os, fara piele
  • 2 litri de apa
  • 2 morcovi, taiati daca este cazul
  • 2 cepe, taiati daca este cazul
  • 2 tulpini de telina, taiati felii
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat

Instructiuni:

  1. Adaugati puiul, apa, morcovii, ceapa si telina intr-o oala mare.
  2. Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti la foc mic timp de 1 ora sau pâna când puiul este fiert.
  3. Scoateti puiul din oala si lasati-l sa se raceasca.
  4. Strecurati supa.
  5. Desprindeti carnea de pui de pe oase si adaugati-o inapoi in supa, iar daca nu puteti face o salata de boef sau o friptura din ea.
  6. Adaugati sare si piper dupa gust.

Servirea:

Supa de pui poate fi servita calda sau fierbinte. Poate fi servita cu taitei sau galuste de gris.

Iata cateva sfaturi pentru a face o supa de pui delicioasa:

  • Utilizati un pui proaspat crescut la tara
  • Nu va grabiti sa gatiti puiul. Lasati-l sa fiarba la foc mic timp de cel putin o ora pentru a obtine o supa bogata si aromata.
  • Adaugati legumele preferate. Alte legume populare pentru supa de pui includ cartofi, ardei grasi, dovlecei si ciuperci.
  • Personalizati supa dupa gust. Adaugati condimente si ierburi preferate, cum ar fi cimbru, rozmarin sau busuioc.

Supa de pui este o supa versatila care poate fi savurata de toata lumea. Este o masa reconfortanta care este perfecta pentru o zi rece.

Visited 122 times, 1 visit(s) today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.