Acasă Nutritie Beneficii impresionante ale consumului de carne de pui

Beneficii impresionante ale consumului de carne de pui

734
0

Puiul este una dintre cele mai comune carnuri care este raspandita in intreaga lume. Este o carne alba care poate fi preparata in diverse moduri si este usor disponibila aproape oriunde te duci. Desi s-ar putea sa va fi placut in diferite forme si ati putea avea, de asemenea, unele preferate, v-ati oprit vreodata sa numarati beneficiile pentru sanatate ale includerii puiului in dieta dvs.? Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale consumului de carne de pui pe care le puteti gasi impresionante.

Puiul

Puiul a fost domesticit si consumat ca hrana probabil de mii de ani. Exista multe soiuri, inclusiv pui de crescatorie, pui organic si pui conventional, iar diferentele dintre ele se refera la modul in care sunt hraniti si crescuti. Puilor de crescatorie, dupa cum sugereaza termenul, li se permite sa se plimbe liber pe pasuni. Pe de alta parte, puii conventionali, in mod controversat, sunt tinuti in custi si nu au voie sa se miste liber. Pasarile crescute in mod conventional sunt adesea injectate cu hormoni pentru a accelera cresterea si sunt uneori tinute in conditii neigienice si nesanatoase, ceea ce inseamna ca sunt adesea tratate cu antibiotice.

Dintre cele trei, varietatea organica este cea mai scumpa, deoarece trebuie sa aiba acces in aer liber, sa manance doar alimente cultivate organic (fara pesticide) si sa nu li se administreze antibiotice. De asemenea, ar trebui sa fie pastrate in conditii sanatoase si curate si lasate sa creasca in mod natural. [1]

Valoarea nutritiva a puiului

Potrivit USDA FoodData Central [3] , puiul (100 g) furnizeaza energie (239 kcal), proteine ​​(27,3 g), grasimi (13,6 g), grasimi nesaturate (8,31 g), colesterol (88 mg), fosfor (182 g ). mg) potasiu (223 mg) si sodiu (82 mg). In ceea ce priveste vitaminele, este o sursa buna de vitamina B12, niacina, vitamina B6, acid pantotenic si contine, de asemenea, vitamina E, K si altele.

Cate calorii are carnea de pui

Cand vine vorba de proteine ​​slabe, este o optiune foarte populara, deoarece nu contine multe grasimi, mai ales in comparatie cu carnea rosie. Numarul de calorii poate varia in functie de diferitele parti ale puiului. [4]

  • Calorii din piept de pui : 1 cana (140 g) de piept de pui tocat sau taiat cubulete ofera 231 de calorii
  • Calorii pulpe de pui : o portie de 100 g de pulpa de pui ofera 209 calorii
  • Calorii pentru aripioare de pui : 100 g de aripioare de pui furnizeaza 203 calorii

Beneficii pentru sanatate ale consumului de carne de pui

Fiind cunoscut in intreaga lume pentru continutul sau de proteine, puiul are o gama larga de beneficii pentru sanatate. Sa le discutam mai jos.

Continut destul de ridicat de proteine

Conform USDA FoodData Central , pieptul de pui, cu 14,73 grame de proteine ​​la 100 de grame, este unul dintre cele mai bune alimente pentru proteine. Proteinele joaca un rol important in dieta noastra. Este format din aminoacizi, care sunt elementele de baza ale muschilor nostri. In general, cantitatea recomandata de necesar zilnic de proteine ​​este de 1 gram pe 1 kg de greutate corporala sau 0,4 g de proteine ​​pe kilogram de greutate corporala. Pentru sportivi, necesarul zilnic de proteine ​​este de aproximativ 0,6 g pana la 0,9 g pe kilogram. [5]

Bogat in vitamine si minerale

Nu este doar o sursa buna de proteine, dar este posibil si foarte bogat in vitamine si minerale. De exemplu, vitaminele B ajuta organismul sa produca energie si, de asemenea, ajuta la formarea globulelor rosii sanatoase. [6]

Vitamina D din pui ajuta la absorbtia calciului si la intarirea oaselor. Vitamina A ajuta la dezvoltarea vederii si este considerata a juca un rol important in sistemul imunitar. Mineralele precum fierul pot fi utile in formarea hemoglobinei, activitatea musculara si prevenirea anemiei. Potasiul si sodiul sunt electroliti, care pot ajuta la echilibrul fluidelor, in timp ce fosforul ajuta la combaterea slabiciunii, a sanatatii oaselor, a functiei creierului, a ingrijirii dentare si a problemelor metabolice. [7] [8]

Poate controla tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala poate fi o afectiune invizibila, dar are un impact grav asupra sanatatii generale. Este cel mai bine gestionat cu o dieta sanatoasa si obiceiuri de viata. Un studiu efectuat pe animale din 2008 a concluzionat ca extractele de colagen din pui au dus la o scadere semnificativa a tensiunii arteriale. Un raport al Scolii de Medicina Harvard sugereaza ca includerea puiului in dieta ta, doua portii pe saptamana poate fi o alegere sanatoasa in combinatie cu alte recomandari. [9] [10]

Poate reduce colesterolul

Cantitatea de grasimi saturate si colesterol gasite in carnea rosie, cum ar fi carnea de vita, porc si miel, sunt mult mai mari decat nivelurile gasite in pui, peste si legume. Prin urmare, Asociatia Americana a Inimii [11] a sfatuit consumul de pui sau peste in loc de carne rosie pentru a reduce riscul de colesterol si dezvoltarea ulterioara a bolilor de inima. AHA mai precizeaza ca consumul de pui sau peste trebuie limitat la niveluri normale, deoarece consumul excesiv poate duce si la dezvoltarea bolilor de inima .

Poate oferi o ameliorare a simptomelor racelii comune

In timp ce un castron de supa de pui nu este un tratament sigur pentru raceala, tuse sau dureri in gat, are o reputatie veche de secole pentru a oferi alinare atunci cand cineva este afectat de astfel de boli comune. 

Retete rapide de pui

  • Salata de pui:  Adaugati intr-un castron piept de pui prajit, cirese sau merisoare, struguri taiati in jumatate fara seminte, mar taiat cubulete, ceapa verde tocata si ciuperci fierte si amestecati bine. Se adauga sare si piper dupa gust. Bucurati-va de aceasta salata sanatoasa si usor de preparat.
  • Sandwich cu pui : prajiti 2 felii de paine si intindeti unt pe ele. Puneti felii de castraveti, sfecla rosie, ceapa, ardei capia si pui fiert pe o felie. Puteti folosi un amestec de pulpe de pui si piept. Se adauga sare si piper dupa gust si se acopera cu a doua felie. Serviti cu ketchup sau maioneza.
  • Pui prajit la cuptor:  Luati bucati de piept de pui taiate de marime medie sau pulpe de pui (tobe), asezonati-le cu boia de ardei si sare dupa gustul dvs. Inmuiati bucatile in albusuri si apoi scufundati-le intr-un amestec de fulgi de porumb zdrobiti. Se unge o tava de copt si se aseaza bucatile pe ea. Coaceti 30 de minute si serviti.

Iata o reteta preferata de pui: Pui umplut cu spanac – Fel de mancare prietenos cu silueta, potrivit pentru diabetici si celor care vor sa slabeasca

Masuri de siguranta

Iata cateva dintre masurile de siguranta care ar trebui luate la cumpararea puiului.

  • USDA a specificat anumite reguli si reglementari pentru manipularea puiului. Toate detaliile sunt mentionate pe site-ul lor oficial.
  • Toate soiurile sau rasele care sunt vandute pe piata sunt tratate ca gaini.
  • USDA inspecteaza toti puii vanduti pe piata, precum si in ferme pentru a se asigura ca nu au boli care se raspandesc si garanteaza ca consumatorii primesc pui de cea mai buna calitate.
  • Puiul poate fi proaspat sau congelat. Conform regulilor USDA, „proaspat” este cazul in care pasarile de curte crude nu au fost congelate sub 26 ° F sau -3,3 ° C. Pasarile de curte crude care au fost tinute la 0 ° F sau -17,8 ° C trebuie sa fie etichetate congelate sau congelate anterior .
  • Potrivit USDA, nu sunt utilizati hormoni de crestere in timpul cresterii lor. Pe de alta parte, antibioticele sunt folosite pentru a preveni raspandirea sau dezvoltarea infectiilor si bolilor microbiene. Cu toate acestea, legea impune retragerea acestor antibiotice cu saptamani inainte de sacrificare, astfel incat sa nu ramana antibiotice reziduale in sistemul pasarilor.
  • USDA specifica, de asemenea, temperaturile la care poate sau nu poate fi depozitat. La temperaturi cuprinse intre 40° F si 140° F, bacteriile pot incepe sa se inmulteasca. Inghetarea nu poate ucide bacteriile, dar poate impiedica bacteriile sa se inmulteasca si sa descompuna puiul. Numai gatirea temeinica a pasarilor de curte peste 165 ° F sau 73,9 ° C va ucide bacteriile prezente.
  • Unele bacterii care pot fi gasite in el includ Salmonella , Staphylococcus aureus , Campylobacter jejuni , Listeria monocytogenes si Escherichia coli .
  • De asemenea, USDA recomanda spalarea mainilor si curatarea frecventa a suprafetelor pentru a evita infectiile bacteriene. Carnea de pasare cruda, carnea rosie si pestele trebuie pastrate separat pentru a opri raspandirea bacteriilor la alte alimente.

Acestea sunt cateva dintre regulile si recomandarile stabilite de USDA pentru a asigura o distributie si un consum sigur de pui.

Visited 150 times, 1 visit(s) today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.