Prepararea retetei supa crema de urzici cu usturoi incepe prin gasirea foarfecelor de gradina si punerea unei perechi de manusi…
Ingrediente supa crema de urzici cu usturoi:
Un buchet mare de frunze proaspete de urzica
2 catei de usturoi, 2 cartofi
2 linguri de ulei de masline
0,5 litri lapte
Nucsoara macinata
Piper macinat, sare
Spalati bine frunzele de urzica legate intr-un buchet, scufundati-le in apa clocotita timp de jumatate de minut. Scurgeti, apoi culegeti frunzele.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala, se adauga usturoiul zdrobit si se incalzeste pana sfaraie.

Adaugati frunzele de urzica oparite si cartofii taiati cubulete. Turnati suficienta apa pentru a o acoperi. Se condimenteaza cu nucsoara, piper macinat si putina sare. Gatiti cel putin zece minute, apoi turnati laptele peste el. Se fierbe bine, apoi se face piure cu un blender de imersie.
Puteti chiar sa bateti oua intregi in supa care fierbe inca, apoi sa gatiti cateva minute. Pune-l in boluri cu supa si fa-l si mai gustos cu o lingura de iaurt.
Afla in articolul meu Urzica – Tonicul de primavara – Beneficiile pentru sanatate ale frunzei de urzica, efecte secundare si cum se cultiva
Poti citi si Cum se culeg urzicile si cum sa prepari urzici?