Retete

5 retete gustoase si sanatoase de supa pentru arderea grasimilor

Daca ti-a placut acest articol, apreciaza-l cu un share!

Dupa o perioada de excese, devine extrem de important sa-ti recuperezi obiceiurile alimentare sanatoase, astfel incat sa te poti reincarca si sa te simti mai bine cu tine insuti.

Daca crezi ca asta inseamna neaparat ca trebuie sa renunti la alimentele gustoase, gustoase, ma bucur sa-ti spun ca de fapt te inseli.

Supele crema, de fapt, sunt exemplul perfect de fel de mancare sanatos, dar in acelasi timp satisfacator: facute in principal din legume, supele sunt bogate in fibre si vitamine, extrem de pretioase pentru sanatatea si bunastarea noastra, si au un nivel ridicat de satietate, care tine foamea departe dupa ore.

5 retete de supa crema pentru slabit

Mai jos veti putea gasi, in mod concret, cinci retete de supe crema pentru slabit care, pe langa faptul ca sunt sanatoase, se caracterizeaza printr-o aroma cu adevarat imbietoare, pentru a slabi fara a renunta la placerile mesei.

1. Supa crema de praz

Caracterizat printr-o putere mare de satiere, prazul este perfect ca ingredient pentru o supa crema care ne ajuta sa slabim si este in acelasi timp gustoasa. Acest fel de mancare nu necesita abilitati speciale de gatit si este pregatit folosind cateva ingrediente simple.

Ingrediente:

  • 1 praz;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 litru de supa de legume sau apa;
  • Sare si Piper Dupa Gust;
  • parmezan dupa gust.

Preparare:

  • Toaca prazul cat mai marunt;
  • Se prajeste intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline extravirgin impreuna cu un catel de usturoi si o ceapa tocata cu grija;
  • Cand totul s-a rumenit, se adauga un morcov, decojit in prealabil si taiat cubulete, iar, dupa cateva minute, se toarna un litru de supa de legume in cratita;
  • Asezonati cu sare si piper, avand grija sa nu exagerati si gatiti totul aproximativ douazeci de minute;
  • Se ia cratita de pe foc si, cu ajutorul unui blender de imersie, se lucreaza totul pana se obtine un amestec cremos;
  • Supa de praz se poate servi la temperatura camerei sau, daca preferati, usor incalzit, adaugand un strop de ulei de masline extravirgin si un strop de parmezan ras.

2. Supa crema de varza alba, rosii si telina

Bogata in aroma, dar saraca in grasimi, supa crema de varza alba, rosii si telina este reteta ideala pentru cei care cauta un fel de mancare complet care sa te umple si sa tina foamea departe in afara meselor principale.

Pentru a face acest lucru veti avea nevoie de:

  • 1/2 varza alba;
  • 6 rosii;
  • 6 cepe;
  • 2 ardei verzi;
  • 3 tulpini de telina;
  • 750 ml supa de legume sau apa;
  • Un praf de sare si piper.

Preparare:

  • In primul rand, taiati diferitele legume: varza trebuie taiata marunt, la fel si ardeii si telina, in timp ce rosia trebuie taiata cubulete si ceapa tocata;
  • Se toarna totul intr-o oala destul de mare si se adauga supa de legume sau apa pana se umple 3/4;
  • Se adauga piper si sare si se lasa la fiert la foc mic cel putin o jumatate de ora, verificand, cu ajutorul unei furculite, ca legumele s-au fragezat inainte de a se lua de pe foc si a omogeniza totul;
  • Serviti mancarea inca fierbinte cu un strop de ulei.

3. Supa crema de sparanghel

Sparanghelul este o leguma cu proprietati diuretice si purificatoare extraordinare, caracterizata, in plus, printr-un aport caloric hotarat scazut : tocmai din acest motiv este, asadar, un ingredient perfect pentru prepararea unei supe crema care slabeste.

Pentru a-l pregati veti avea nevoie de:

  • 1 buchet de sparanghel;
  • 1 praz;
  • 1 cartof;
  • 1/2 litru de apa (sau alternativ bulion de legume in aceeasi cantitate);
  • Sare si piper dupa gust.

Metoda:

  • Mai intai curatati cartoful de coaja, taiati-l cubulete si caliti-l la foc mic in apa cu sare din abundenta;
  • Odata ce s-a fragezit, se adauga prazul, tocat in prealabil, si sparanghelul, din care ati taiat partea cea mai tare;
  • Turnati 1/2 litru de apa (sau supa) in tigaie si lasati legumele sa fiarba la foc mic pana devin moi;
  • Amesteca totul pana obtii o crema destul de groasa.

4. Supa de broccoli

Cu siguranta gustoasa, supa crema de broccoli este un fel de mancare unic care satisface palatal gustativ fara sa-l ingreuneze.

Pentru a-l pregati aveti nevoie de:

  • 500 g de broccoli;
  • 1 cartof;
  • 1 cana de lapte degresat;
  • 500 ml apa;
  • Sare si piper dupa gust.

Preparare:

  • Broccoli se spala cu grija, se taie astfel incat sa se separe florile si la final se fierbe in apa clocotita cu sare;
  • Intre timp, curatati cartoful de coaja, taiati-l bucatele mici si adaugati-l in broccoli;
  • Odata bine fierte, scurgeti legumele si turnati-le in blender;
  • Adaugati cana de lapte degresat (aproximativ 250 ml) si doua cani de apa (aproximativ 500 ml);
  • Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul cu grija;
  • Dupa aceea se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita si se aduce la fierbere;
  • Daca velouté vi se pare prea gros, adaugati putina apa sau lapte pana obtineti consistenta dorita.

Citeste si Broccoli: Este sanatos? Informatii nutritionale, beneficii pentru sanatate

5. Supa crema de dovleac

Bogat in proprietati nutritive si sarac in grasimi, dovleacul este una dintre cele mai iubite legume de iarna, protagonistul a numeroase retete sanatoase si gustoase. Dintre acestea, supa de dovleac este, fara indoiala, cea mai simpla si cea mai potrivita pentru cei care vor sa slabeasca.

Ingrediete:

  • 1 dovleac mic;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 cana apa;
  • 1 lingura de branza alba degresata;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • Sare si piper dupa gust.

Procesul este, de asemenea, destul de simplu:

  • Taiati cateii de usturoi in jumatate si prajiti-i in ulei intr-o cratita cu marginile inalte;
  • Intre timp, scoateti coaja de pe dovleac, impartiti-l in doua si indepartati semintele centrale;
  • Taiati-l cubulete si turnati-l in cratita, adaugand sare si piper la nevoie;
  • Se lasa sa fiarba la foc moderat si se verifica din cand in cand gatirea cu ajutorul unei furculite: cand reuseste sa strapunga dovleacul fara sa foloseasca forta, inseamna ca este gata;
  • Se toarna apoi apa si, scazand focul, se lasa sa fiarba aproximativ o jumatate de ora;
  • Se ia totul de pe foc si se toarna amestecul intr-un blender;
  • Adaugati branza si mixati pana obtineti crema.
Visited 1.874 times, 1 visit(s) today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *