Acasă Retete Pui umplut cu spanac – Fel de mancare prietenos cu silueta, potrivit...

Pui umplut cu spanac – Fel de mancare prietenos cu silueta, potrivit pentru diabetici si celor care vor sa slabeasca

862
0

Suntem mereu in cautarea unor retete delicioase si usor de facut, care economisesc timp si impresioneaza pe toata lumea. Acest pui cremos umplut cu spanac este o astfel de reteta pe care nu trebuie sa o ratezi. Facuta cu piept de pui, reteta cremoasa cu branza este un succes atat pentru copii, cat si pentru adulti. In plus, este o reteta prietenoasa cu silueta, potrivit pentru diabetici si celor care vor sa slabeasca, pe care o poti savura cu sau fara garnitura.

Cum sa faci pui umplut cu spanac?

Reteta necesita piept de pui, de obicei unu de persoana este ideal pentru servire. In timp ce unele retete necesita aplatizarea pieptului de pui cu un ciocan pentru a putea fi rulat cu umplutura, noi preferam varianta in care creati un buzunar in piept pentru a tine umplutura. Aceasta versiune nu numai ca este mai usoara, dar este si mai suculenta daca este facuta corect.

Un alt ingredient cheie pentru aceasta reteta este spanacul. Pentru o aroma proaspata, folositi spanac proaspat sau frunze obisnuite de spanac. Spanacul este o sursa bogata de fier, magneziu si fosfor. Daca faceti din aceasta reteta parte din meniul dietei keto, fiti siguri ca nu este doar gustoasa, ci si hranitoare. 

Reteta de pui umplut cu spanac

Puiul umplut cu spanac este o reteta de cina usoara pentru cei ocupati. Este nevoie de o pregatire si un timp minim. Reteta prietenoasa cu silueta este, de asemenea, un succes in randul copiilor.

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp total: 35 de minute

Portii: 4 persoane

 Ingrediente pentru pui umplut cu spanac

  • 4 bucati de piept de pui
  • 250 g frunze de spanac
  • 4-7 catei de usturoi tocati
  • 150 g crema de branza
  • 100 g parmezan
  • 100 g branza de capra optional
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
  • sare
  • pudra de ceapa
  • pudra de chili

Instructiuni

  1. Pentru a incepe cu umplutura pentru puiul umplut cu spanac, incepeti prin a va taia grosier frunzele de spanac. De asemenea, le puteti rupe cu mana.
  2. Pune-le intr-un castron. La aceasta se adauga crema de branza, parmezan si branza de capra. Puteti inlocui oricare dintre acestea cu o branza la alegere.
  3. In plus, adaugati usturoi tocat, piper negru, pudra de ceapa, chili si sare dupa gust. Se amesteca bine ingredientele si se lasa vasul deoparte.
  4. Pentru a pregati pieptul de pui, luati un cutit ascutit si creati un buzunar taind-l pe o parte. Puteti asezona pieptul de pui in prealabil cu sare, piper si condimentele la alegere si lasati-l deoparte timp de 30 de minute, daca doriti.
  5. In buzunarul creat in pieptul de pui, umpleti umplutura de spanac-branza pe care ati pregatit-o. Daca este necesar, sigilati marginile cu scobitori, astfel incat umplutura sa nu se reverse.
  6. Dupa ce toti pieptii de pui sunt pregatiti, turnati putin ulei de masline intr-o tigaie pentru prajire putin adanca si puneti-l pe foc.
  7. Verificati daca uleiul este fierbinte si puneti cu grija puiul umplut cu spanac in tigaie. Dati focul pe mediu-scazut.
  8. Verificati in 5 minute pentru a vedea daca partea inferioara este gatita. Cand este gata, rasturnati cu grija bucatile si lasati-le pana cand ambele parti sunt complet fierte.
  9. Dupa ce sunt gata, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se odihneasca cateva minute. Scoateti scobitorii cu care ati sigilat marginile si este gata de servit!

Note

Serviti acest fel de mancare cu o parte de piure de cartofi sau orez sau peste paste. Optional, puteti acoperi puiul umplut cu spanac cu un strop generos de sos de ciuperci sau orice astfel de sos la alegere.

Aveti retete speciale cu spanac si pui? Impartasiti-le lumii scriindu-ne in casuta de cometarii!

Citeste si Cum se folosesc semintele de chia pentru slabit?

Visited 233 times, 1 visit(s) today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.