Cele mai uimitoare beneficii ale uleiului de jojoba pentru par si piele

  •  
  • 2
  •  
  •  

In ultimii ani, popularitatea uleiului de jojoba pentru piele si par a crescut si se pare ca aproape fiecare produs cosmetic il contine. Exista de fapt un motiv bun pentru care uleiul de jojoba a devenit atat de popular. Uleiul de jojoba contine multe proprietati benefice pentru piele si par.

Ce este minunat la uleiul de jojoba este ca nu trebuie sa cumparati produse cosmetice scumpe pentru a obtine beneficiile sale. Poate fi folosit ca produs natural direct pe piele si par.

Cum puteti beneficia de numeroasele proprietati minunante de calmare si vindecare ale uleiului de jojoba? In primul rand, sa ne uitam la ce este de fapt uleiul de jojoba.

Ce este uleiul de jojoba?

Din punct de vedere tehnic, uleiul de jojoba este o ceara, dar, deoarece are un continut scazut de grasimi saturate, este de obicei in stare lichida. Ceara este extrasa dintr-o nuca care creste pe arbustul de jojoba ( Simmondsia chinensis ), o planta desertica care creste in sud-vestul american si in nordul Mexicului.

O proprietate unica a uleiului de jojoba este ca seamana foarte mult cu sebumul. Sebul este o substanta uleioasa pe care pielea noastra o produce pentru a mentine pielea umeda. Cand avem prea mult sebum pe piele, atunci putem suferi focare de acnee, iar daca avem prea putin, atunci pielea noastra se usuca si se fisureaza.

Deoarece jojoba este mai degraba o ceara decat un ulei, inseamna ca nu lasa pielea sa se simta grasa. Uleiul de jojoba contine, de asemenea, vitamina E si B, precum si minerale pentru a proteja pielea de efectele imbatranirii si a mediului.

Sa aruncam o privire asupra beneficiilor uleiului de jojoba pentru a va ingriji in mod natural pielea si parul. De asemenea, voi explica cum sa utilizati uleiul de jojoba pentru fata dvs. si, in mod specific, cum sa utilizati uleiul de jojoba pentru acnee.

Ulei de jojoba pentru piele

Dupa cum am mentionat deja, pielea noastra are nevoie de un strat de sebum pentru a-l hidrata si proteja. Pentru a mentine o piele sanatoasa si aratoasa, trebuie sa pastram un strat de sebum pe pielea noastra.

Cu toate acestea, problemele pot aparea atunci cand ne curatam pielea, deoarece aceasta indeparteaza un strat de sebum. Pielea noastra este apoi expusa la numeroase conditii de mediu care ne pot deteriora si usca pielea.

Cel mai bun mod de a va proteja pielea este sa-l mentineti hidratat, iar pentru asta uleiul de jojoba este perfect pentru el. Uleiul de jojoba actioneaza ca o bariera bidirectionala asupra pielii. Protejeaza pielea de factorii de mediu duri si, de asemenea, blocheaza umezeala.

De fapt, cercetarea sustine acest lucru. Un studiu a aratat ca extractul de jojoba impreuna cu glicerolul pot ajuta la mentinerea pielii hidratate pana la 24 de ore. Faptul ca seamana foarte mult cu sebumul inseamna ca functioneaza perfect pe piele.

Pentru a obtine beneficiile hidratante ale jojoba, tot ce trebuie sa faceti este sa frecati cateva picaturi de ulei de jojoba intre maini si apoi sa va masati usor pe piele dupa spalare.

Uimitoarele proprietati hidratante ale uleiului de jojoba inseamna ca poate ajuta la tratarea mai multor afectiuni ale pielii. Iata cateva cazuri in care uleiul de jojoba nu numai ca poate ameliora afectiunea, ci il poate trata si.

Ulei de jojoba pentru eczeme si psoriazis

Aceste afectiuni ale pielii sunt de obicei asociate cu pielea uscata, mancarime si fulgi care poate deveni inflamata si afectata.

Efectul hidratant al uleiului de jojoba protejeaza pielea de iritanti si infectii. Cu toate acestea, uleiul de jojoba poate ajuta si la reducerea inflamatiei. Revista Pharmacological Research a publicat studii privind efectele antiinflamatorii ale ceara lichida de jojoba. S-a constatat ca uleiul de jojoba este eficient in reducerea inflamatiei. 

Un alt fapt interesant de facut cu uleiul de jojoba este ca acesta contine o cantitate mare de iod, care este un antiseptic natural. Prin urmare, poate ajuta, de asemenea, la reducerea infectiilor si poate oferi ameliorarea necesara starilor de piele uscata si mancarime.

Ulei de jojoba pentru maini uscate si picioare crapate

Mainile si picioarele noastre nu contin glande sebacee si, deoarece le folosim atat de mult in fiecare zi, sunt predispuse sa se usuce si sa se crape. De asemenea, spalarea frecventa a mainilor, desi este esentiala pentru o igiena buna, poate provoca uscarea mainilor.

Masand putin ulei de jojoba in maini dupa spalare si ori de cate ori se simt uscate, puteti ajuta la mentinerea lor in stare buna. Daca suferiti de tocuri crapate, frecati un pic de ulei de jojoba pentru ameliorare.

Vindecarea ranilor

Uleiul de jojoba a fost folosit de secole de catre nativii americani ca o modalitate de a trata si vindeca ranile. De asemenea, a fost publicata o cercetare privind proprietatile de vindecare a ranilor ale uleiului de jojoba. Se spunea ca uleiul de jojoba poate ajuta la vindecarea ranilor in conditii clinice. 4

De asemenea, puteti amesteca ulei de jojoba cu alte uleiuri care ajuta la vindecarea ranilor, cum ar fi uleiul esential Niaouli si uleiul esential de tamaie.

Arsuri solare

Daca pielea dvs. a suferit unele daune provocate de soare, atunci vitamina E si efectul linistitor al uleiului de jojoba pot oferi usurare si accelerarea recuperarii.

Uleiul de jojoba va oferi un strat de protectie pielii, protejandu-l de daune suplimentare si, de asemenea, blocandu-se in umiditate, astfel incat pielea sa se vindece mai repede. Proprietatile sale antiinflamatorii vor contribui, de asemenea, la reducerea rosii.

De asemenea, puteti amesteca ulei de jojoba cu ulei de macese care este un ulei antiinflamator , asa ca ar trebui sa va simtiti usurat imediat cand frecati uleiul direct pe arsura. Lectura suplimentara Otet de mere pentru arsuri solare – De ce este bun si cum se aplica

Piele iritata dupa ras

Atunci cand este utilizat ca tratament pre-barbierit si dupa barbierit, uleiul de jojoba poate ajuta, de asemenea, la prevenirea si tratarea arsurilor de la ras.

Barbieritul va indeparteaza de stratul protector de pe piele. Multe creme si spume de barbierit contin substante chimice dure care elimina si mai multa protectie de piele.

Asadar, inainte de barbierit, asigurati-va ca pielea este moale aplicand apa calda. Apoi masati o cantitate mica de ulei de jojoba in zona pe care o veti rade. Uleiul va actiona ca un lubrifiant natural. Dupa ras, masati o cantitate mica in piele pentru a mentine pielea umeda.

O alta idee este sa folositi ulei de cocos, deoarece acest lucru va face pielea mai moale si mai putin iritata.

Demachiant

Deoarece uleiul de jojoba este excelent la infundarea porilor si reactioneaza foarte bine cu pielea, este un mare demachiant. Este atat de bland incat poate fi folosit chiar si in jurul ochilor (desi aveti grija sa nu lasati nimic din el sa va patrunda in ochi).

Trebuie doar sa puneti cateva picaturi de ulei de jojoba pe un tampon de bumbac si apoi sa indepartati usor machiajul de pe fata. Dupa ce ati terminat, nici nu trebuie sa va spalati fata, ci lasati uleiul de jojoba sa se inmoaie in piele pentru a o lasa moale si hidratata.

Ulei de jojoba pentru acnee

Acneea este o problema care poate afecta atat adultii, cat si adolescentii, iar unul dintre motivele acneei este ca pielea produce prea mult sebum. Porii se pot bloca si apoi infecta, ducand la pete si cosuri.

Multi ar putea crede ca ultimul lucru de care are nevoie pielea daca exista prea mult sebum este acela de a pune mai mult ulei pe piele. Cu toate acestea, proprietatile uimitoare ale uleiului de jojoba il fac una dintre cele mai bune modalitati de a ajuta la tratarea aparitiei acneei. Unele studii pe extracte din planta de jojoba au aratat ca contine proprietati antibacteriene care pot ajuta la combaterea infectiilor pielii. 

Acesta este modul in care uleiul de jojoba este bun pentru acnee:

  • Functioneaza pentru a curata in profunzime porii, desfacandu-i de impuritati.
  • Proprietatile antibacteriene si antiinflamatorii ajuta la combaterea cresterii bacteriene si reduc roseata si umflarea.

De asemenea, au fost efectuate studii interesante care au aratat ca o masca de lut care utilizeaza ulei de jojoba poate ajuta, de asemenea, la reducerea aparitiei acneei. 

Ulei de jojoba pentru par

Uleiul de jojoba este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale pentru parul tau . Uleiul de jojoba functioneaza la fel de bine pentru parul tau ca si pentru pielea ta. Exista multe modalitati prin care acesta poate beneficia atat scalpul, cat si parul.

Evident, faptul ca uleiul de jojoba contine proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, alaturi de a fi un hidratant excelent, inseamna ca poate face lucruri uimitoare pentru pielea capului. Poate ajuta la controlul si tratarea matretii , la ameliorarea mancarimilor si la eliminarea eczemelor.

Uleiul de jojoba ca masca de par

Puteti aplica niste ulei de jojoba pe scalp si lasati aproximativ 20-30 de minute inainte de a-l spala. Alternativ, il puteti aplica inainte de culcare si apoi il puteti spala dimineata. Faceti acest lucru o data sau de doua ori pe saptamana.

Folositi ulei de jojoba impreuna cu balsamul

Puteti adauga ulei de jojoba in balsamul dvs. pentru a ajuta la hidratarea parului. Incercati sa adaugati doar cateva picaturi si va va proteja parul de uscare. Puteti experimenta cantitatea pe care o adaugati pana cand veti gasi cantitatea perfecta pentru parul dvs.

Adaugati ulei de jojoba dupa samponare

Adaugati cateva picaturi de ulei de jojoba pe maini si apoi aplicati pe capetele parului umed.

Ulei de jojoba pentru cresterea parului

De asemenea, s-a dovedit ca uleiul de jojoba este eficient in stimularea cresterii parului.

Un studiu a aratat ca, in studii, uleiul de jojoba a aratat unele efecte pozitive in a ajuta parul sa creasca. 

Cu toate acestea, nu a fost la fel de bun ca uleiul de menta, care s-a dovedit a fi chiar mai eficient decat Minoxidil – substanta chimica cea mai populara in tratamentele de re-crestere a parului.

Surse

J Cosmetic Dermatol. 2008 dec . 

Farmacol Res. 2005 feb . 

J Ethnopharmacol. 24 martie 2011 

Activitatea antibacteriana a unor extracte de plante medicinale 

Forsch Komplementmed. 2012 

(Visited 95 times, 1 visits today)
  •  
  • 2
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *