Alimentele antiinflamatoare naturale nu numai ca reduc durerea si inflamatia, dar ajuta la mentinerea corpului sanatos. Alimentele antiinflamatoare precum turmericul, ghimbirul, uleiul de masline, uleiul de nuca de nuca de cocos si nucile sunt foarte bune pentru a ajuta la reducerea inflamatiei in mod natural. O dieta antiinflamatoare poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei si la prevenirea dezvoltarii bolilor cronice.
Remediile naturale pentru inflamatie va pot ajuta, de asemenea, sa va reduceti dependenta de calmante antiinflamatoare, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), cum ar fi Ibuprofenul.
Medicamentele antiinflamatoare cresc riscul de accident vascular cerebral si atac de cord
B ritish Medical Journal a raportat ca AINS (cum ar fi ibuprofenul) creste riscul de infarct miocardic. In plus, FDA avertizeaza: „Riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral poate aparea inca din primele saptamani de utilizare a unui AINS. Riscul poate creste odata cu utilizarea mai lunga a AINS. “
Conform Harvard Medical School : “FDA a notat urmatoarele avertismente de ibuprofen si avertismente de naproxen impreuna cu riscuri similare ale altor AINS:
- Atacul de cord si riscul de accident vascular cerebral cresc chiar si in cazul utilizarii pe termen scurt, iar riscul poate incepe in cateva saptamani de la inceperea administrarii de AINS.
- Riscul creste odata cu doze mai mari de AINS luate pentru perioade mai lungi de timp.
- Riscul este cel mai mare pentru persoanele care au deja boli de inima, desi chiar si persoanele fara boli de inima pot fi expuse riscului. ”
American Journal of Medicine prevede: „Sa estimat ca 16.500 de decese legate de AINS apar in randul pacientilor cu artrita reumatoida sau osteoartrita in fiecare an in Statele Unite ale Americii.“
Medicii de la Harvard Medical School adauga ca „desi toate AINS sunt asociate cu un risc cardiovascular crescut, amploarea riscului crescut este minima pentru majoritatea persoanelor fara boli cardiovasculare care le iau pentru perioade scurte de timp. Dar pacientii care au boli de inima sau care necesita tratament pe termen lung cu doze mari de AINS, riscul crescut este mai ingrijorator. ”
In loc sa utilizati AINS puteti incerca sa utilizati alternative naturale pentru durere si inflamatie. Consultati urmatorul ghid pentru tratamentul alternativ al durerii de mai jos (pe baza dovezilor).
Alternative naturale la AINS
Puteti utiliza suplimente antiinflamatorii sub forma de turmeric, ghimbir, usturoi sau scortisoara.
Cresterea numarului de alimente antiinflamatoare, plante si mirodenii va ajuta, de asemenea, la evitarea consumului de alimente care pot provoca inflamatii.
In acest articol, veti afla cele mai bune alimente naturale care reduc inflamatia si inhiba in mod natural durerea. Aceasta lista de alimente antiinflamatoare va va ajuta, de asemenea, sa va consolidati sistemul imunitar si sa va imbunatateasca sanatatea generala.
Ce este inflamatia?
Inflamarea este raspunsul natural al organismului la infectii sau vatamari. Inflamatia acuta (pe termen scurt) se intampla atunci cand o crestere a globulelor albe din sange si a altor anticorpi se duc in zona ranita pentru a repara tesutul sau a ucide infectiile.
Cercetatorii spun ca inflamatia provoaca, in general, roseata, umflare, durere, caldura si, eventual, o pierdere a functiei. Daca aveti un virus de gripa sau gripa, inflamatia va va face, in general, sa va simtiti rau, epuizat si sa provoace febra. Acest tip de inflamatie este necesar si va va ajuta sa va recuperati de boala voastra. ( 1 )
Inflamatia care dureaza mai multe luni sau chiar ani se numeste inflamatie cronica.
Medicii spun ca inflamatia cronica apare daca organismul nu distruge germenii infectiosi din corp. De asemenea, inflamatia recurenta pe termen scurt sau efectele stresului oxidativ asupra organismului pot provoca, de asemenea, inflamatii pe termen lung. ( 2 )
Atunci de ce ar trebui sa va preocupati de inflamatia cronica?
De ce sa reduci inflamatia in mod natural
Folosirea remediilor naturale pentru inflamatie este importanta, deoarece inflamatia pe termen lung poate provoca boli cronice.
Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca bolile inflamatorii cronice sunt una dintre cele mai mari amenintari pentru viata umana. De exemplu, inflamatia este asociata cu boli precum diabetul, bolile cardiovasculare, artrita, afectiunile inflamatorii ale intestinului si astmul. ( 2 )
Aceasta inseamna ca reducerea inflamatiei in mod natural va poate ajuta sa va protejati impotriva durerilor articulare, a bolilor coronariene, a alergiilor sau a simptomelor diabetului.
Informatii din revista EMBO Reports spun ca afectiunile inflamatorii cronice pot afecta, de asemenea, anumite gene din organism care pot duce la diferite tipuri de cancer. ( 3 )
Cum pot alimentele combate in mod natural inflamatia
Multe alimente au proprietati care ajuta la reducerea raspunsurilor inflamatorii in corpul tau. De exemplu, ghimbirul este o planta antiinflamatoare sau condiment care blocheaza anumite enzime care sunt conectate cu inflamatia.
Una dintre cele mai puternice plante antiinflamatoare naturale este turmericul. Acest lucru se datoreaza in principal ingredientului sau activ numit curcumina. Oamenii de stiinta au descoperit ca curcumina creste antioxidantii si distruge radicalii liberi care pot duce la inflamatii. ( 3 )
Cercetatorii de la Harvard Medical School spun ca exista multe alimente antiinflamatoare. Aceste alimente combat in mod natural inflamatiile, deoarece contin polifenoli (antioxidanti) care au proprietati de combatere a inflamatiei. ( 4 )
In general, produsele alimentare antiinflamatoare nu sunt procesate si contribuie la sanatatea dvs. generala. Cercetatorii de la Harvard raporteaza ca alimentele din lista alimentelor antiinflamatoare ajuta, de asemenea, la imbunatatirea starii de bine fizice si emotionale. ( 4 )
Suplimentele si alimentele care scad inflamatia in mod natural functioneaza in acelasi mod ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acestea reduc inflamatia prin blocarea enzimelor numite ciclooxigenaza sau COX. ( 5 )
Alimentele pot avea un efect antiinflamator atunci cand blocheaza enzimele COX-1 si COX-2. De exemplu, cercetarile au aratat ca uleiurile sanatoase, cum ar fi uleiul de masline extravirgin si acizii grasi omega-3 functioneaza ca ibuprofenul. Actioneaza ca inhibitori ai COX si ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii. ( 6 , 7 )
Alimente antiinflamatoare care trebuie incluse in dieta dvs.
Sa analizam mai detaliat numeroasele alimente pe care le puteti include intr-o dieta antiinflamatoare.
Medicii de pe WebMD spun ca alimentele antiinflamatoare naturale includ condimente, legume, fructe, cereale integrale, peste gras, nuci si leguminoase. ( 8 )
Turmeric pentru inflamatie
Turmericul contine un compus numit curcumin despre care multi spun ca ar putea fi unul dintre cei mai puternici compusi antiinflamatori naturali.
Multe studii clinice au aratat ca turmericul poate ajuta la combaterea inflamatiei acute si cronice. De fapt, multe persoane numesc curcumina unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale.
De exemplu, revista Foods a raportat un numar de studii care evidentiaza proprietatile antiinflamatorii ale curcuminei. Curcumina blocheaza substantele inflamatorii (citokine) precum celulele alfa ale factorului de necroza tumorala (TNFα). Prin reducerea inflamatiei in mod natural, curcumina poate proteja impotriva bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare, artritei si sindromului metabolic. ( 9 )
Turmericul trebuie inclus in dieta antiinflamatoare deoarece curcumina reduce inflamatia prin blocarea COX-2. Luand suplimente antiinflamatoare naturale, cum ar fi curcumina, poate ajuta la tratarea simptomelor bolii inflamatorii intestinale, inflamatiei gastrice, diabetului si prostatitei. ( 10 )
Beneficiul luarii curcuminei ca alternativa naturala la Voltaren (un popular AINS) este ca curcumina reduce inflamatia fara efectele adverse cauzate de AINS. O revizuire a 8 studii clinice randomizate a constatat ca administrarea de 500 mg curcumina zilnic a fost la fel de eficienta in tratarea durerilor de artrita precum ibuprofen sau Voltaren. ( 11 )
Cercetarile publicate in 2018 au descoperit ca extractele de curcuma (curcumina) pot ajuta la prevenirea si inhibarea raspandirii cancerului. ( 12 )
Studiile clinice au aratat, de asemenea, ca curcumina din turmeric poate spori sanatatea persoanelor care sunt deja sanatoase. De exemplu, administrarea de extract de turmeric de 400 mg a ajutat la imbunatatirea starii de spirit si a vigilentei si, in acelasi timp, la scaderea stresului si a oboselii. ( 13 )
Asa ca adaugati turmeric in mancarurile cu carne si legume sau luati un supliment de curcumina dupa consultarea medicului in caz de inflamatie severa.
Ghimbirul este un aliment natural antiinflamator care trebuie inclus in dieta
Ghimbirul este un alt remediu natural pe care il puteti folosi pentru tratarea inflamatiei si a durerii.
Ghimbirul este strans legat de turmeric si este un condiment cu proprietati similare de reducere a inflamatiei.
International Journal of Preventative Medicine rapoarteaza despre compusii anti-inflamatorii din ghimbir cum ar fi gingerolul, shogaol si paradol. Ghimbirul ajuta la suprimarea substantelor asociate inflamatiei, cum ar fi TNFa si COX-2. Acest efect poate ajuta la tratarea simptomelor bolilor inflamatorii precum diabetul, cancerul, artrita si boala Crohn. ( 14 )
Unele cercetari sugereaza ca efectul antiinflamator si antioxidant al ghimbirului stimuleaza si sanatatea cardiovasculara. Un studiu a constatat ca a lua 5 g de ghimbir pe zi poate ajuta la reducerea coagularii sangelui, a tensiunii arteriale si a grasimilor din sange. ( 15 )
Un alt studiu a descoperit ca administrarea suplimentelor de ghimbir si scortisoara a ajutat la reducerea durerilor musculare la sportivii. ( 16 )
Consumul de ghimbir ca supliment natural antiinflamator ar putea fi bun daca aveti diabet. Cercetarile au descoperit ca ghimbirul blocheaza raspunsurile inflamatorii la pacientii diabetici. ( 17 )
Multi oameni recomanda sa folositi radacina proaspata decat cea uscata, cu toate ca studii recente dezvaluie ca ghimbirul macinat poate contribui foarte mult la sanatatea noastra.
Usturoiul ajuta la reducerea inflamatiei
Usturoiul este unul dintre numeroasele alimente pe care le puteti lua pentru a combate inflamatia.
Motivul pentru care usturoiul este un tratament natural puternic pentru inflamatie este faptul ca contine compusi bogate in sulf.
Journal of Medicinal Food raporteaza ca compusi precum ajoene si alicina inhiba producerea de citokine inflamatorii. Cercetarile au relevat, de asemenea, ca compusii de usturoi sunt, de asemenea, antivirali, antibacterieni si antifungici. Usturoiul este descris ca un medicament promitator pentru tratarea bolilor legate de inflamatie. ( 18 )
Alte studii au aratat ca compusii organosulfuri din usturoi au un efect puternic anticancer. Studiile stiintifice au aratat ca compusii antiinflamatori ai usturoiului stimuleaza sistemul imunitar si pot contribui la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer. ( 19 )
Pestele gras sau Omega-3 sunt antiinflamatoare naturale
Un mod natural de a reduce inflamatia este sa mananci peste gras precum somon, macrou, hering sau ton. Sau, puteti lua capsule omega-3 ca supliment pentru inflamatie.
Motivul pentru care pestele gras este un aliment natural puternic care combate inflamatia se datoreaza nivelului ridicat de acizi grasi omega-3.
Omega-3 este un acid gras polinesaturat cu numeroase beneficii pentru sanatate. Cercetarile stiintifice au relevat faptul ca suplimentarea dietei tale cu uleiuri de peste precum omega-3 ajuta la scaderea inflamatiei cronice. Omega-3 este un supliment util de luat daca aveti artrita, probleme inflamatorii digestive sau artrita reumatoida. ( 20 )
Oamenii de stiinta spun ca administrarea de suplimente anti-inflamatorii omega-3 va poate reduce nevoia de a lua AINS. ( 20 )
De fapt, un studiu a descoperit ca suplimentele anti-inflamatorii de omega-3 de ulei de peste au fost la fel de eficiente ca ibuprofenul in tratarea durerilor artritice, a durerilor de spate si a gatului. Beneficiul acestui supliment antiinflamator este ca omega-3 este o optiune mai sigura si mai sanatoasa decat AINS. ( 21 )
Un alt motiv pentru a lua omega-3 pentru inflamatie este acela ca poate ajuta la abordarea unui dezechilibru intre omega-6 si omega-3. Cercetatorii spun ca un raport ridicat dintre omega-6 si omega-3 in dieta poate duce la inflamatie. Luand omega-3 poate ajuta la reducerea inflamatiei si poate inhiba producerea de compusi inflamatori. ( 22 )
Atunci cand alegeti cele mai bune suplimente omega-3, este important sa verificati continutul de EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic).
Uleiul de nuca de cocos are proprietati antiinflamatorii
Uleiul de nuca de cocos are un loc pe lista alimentelor antiinflamatoare, deoarece contine acid lauric.
Beneficiile pentru sanatate ale nuca de cocos provin din trigliceridele cu lant mediu (MCT), din care acidul lauric este componenta principala. ( 23 )
Cercetarile publicate in 2018 au descoperit ca MCT-urile din uleiul de nuca de nuca de nuca de cocos pot ajuta la reducerea raspunsurilor inflamatorii la persoanele cu sindrom metabolic. Oamenii de stiinta au descoperit ca suplimentarea dietei la soareci cu ulei de nuca de cocos reduce obezitatea si inflamatia, precum si nivelul de glucoza din sange. S-a sugerat ca uleiul de nuca de cocos este un aliment antiinflamator, care are potentialul de a preveni obezitatea si raspunsurile asociate acesteia. ( 24 )
Studiile la sobolani au aratat ca uleiul de nuca de cocos virgin poate scadea inflamatia, care este rezultatul tratamentului cancerului. ( 25 )
Un studiu a descoperit ca uleiul de nuca de nuca de nuca de cocos are proprietati antiinflamatoare si de calmare a durerii. ( 26 )
Uleiul de masline extravirgin poate reduce inflamatia in mod natural
Un alt ulei pe care il puteti folosi in dieta antiinflamatoare este uleiul de masline extravirgin.
Cercetatorii spun ca dieta dvs. poate ajuta fie la reducerea inflamatiei, fie poate cauza inflamatii. Uleiul de masline extra virgin contine un compus fenolic antiinflamator numit oleocantal. Studiile au aratat ca oleocantala din uleiul de masline are un efect de scadere a inflamatiei similar cu ibuprofenul. ( 27 )
Alte studii au aratat ca cresterea uleiului de masline in alimentatia dvs. ajuta la reducerea inflamatiei si la reducerea riscului de boala coronariana. Uleiul de masline este, de asemenea, un inhibitor al COX care ajuta la reducerea raspunsurilor inflamatorii din organism. De fapt, unele studii au aratat ca oleocantal a fost un antiinflamator mai eficient decat ibuprofenul. ( 28 )
S-a demonstrat ca o dieta bogata in ulei de masline antiinflamator reduce efectul durerii articulare, imbunatateste sanatatea creierului si are un efect protector impotriva cancerului. ( 29 )
Avocado poate ajuta la reducerea inflamatiei
Avocado este un alt aliment antiinflamator natural, care este plin de grasimi sanatoase, vitamine si minerale.
Avocado contine acizi grasi nesaturati care ajuta la combaterea inflamatiei. Cercetatorii au descoperit ca avocado este antiinflamator si ajuta la protejarea sanatatii cardiovasculare. Fructele de avocado reduc efectele stresului oxidativ si imbunatatesc fluxul sanguin. ( 30 )
Rosiile sunt un aliment natural antiinflamator
Rosiile sunt si ele pe lista celor mai bune alimente antiinflamatoare. Studiile stiintifice privind efectul antiinflamator al tomatelor au descoperit ca exista o serie de motive pentru care rosiile sunt bune pentru a inhiba inflamatia.
Rosiile sunt un aliment antiinflamator datorat unui compus numit licopen. Cu toate acestea, continutul bogat de vitamine C si E, precum si quercetina, acizii fenolici si taninurile adauga toate proprietatile antiinflamatorii ale rosiilor. Licopenul a fost, de asemenea, asociat cu protejarea impotriva diferitelor tipuri de cancer. ( 31 )
Cercetarile au aratat, de asemenea, ca fitochimicele din rosii combat raspunsurile inflamatorii din organism. Continutul de antioxidanti si nutritional al tomatelor ajuta la reducerea simptomelor bolilor inflamatorii, cum ar fi bolile de inima, cancerul, hipertensiunea, obezitatea si diabetul. ( 31 )
Un studiu clinic care a implicat 106 femei supraponderale a constatat ca consumul zilnic de 330 ml de suc de rosii a contribuit la reducerea riscului de a dezvolta boli inflamatorii. Sucul de rosii a ajutat la protejarea impotriva unora dintre simptomele adverse ale obezitatii care sunt asociate cu inflamatia. ( 32 )
Fructele si legumele de culoare inchisa sunt alimente naturale antiinflamatoare
Legumele si fructele care au pielea sau carnea de culoare albastru, violet sau rosu sunt alimente antiinflamatoare naturale.
Multe legume si fructe de culoare inchisa au compusi antiinflamatori deosebit de puternici. Iata cateva exemple:
Afine: Cercetarile publicate in 2018 au descoperit ca afinele au un compus antiinflamator numit antocianina. Cercetarile au descoperit ca acest fructe antiinflamator ar putea proteja impotriva degenerarii ochilor asociate diabetului. Pe langa reducerea inflamatiei, antocianina stimuleaza sistemul imunitar. ( 33 )
Struguri: Strugurii rosii si albi au compusi care actioneaza ca inhibitori naturali ai COX-2. De exemplu, cercetarile au descoperit ca pulberea de struguri ajuta la inhibarea COX-2 si are un efect anti-tumoral. ( 34 )
Sfecla: Un studiu a constatat ca compusii din sfecla ajuta la scaderea inflamatiei si la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Legumele cu frunze verzi au, de asemenea, un efect similar pentru protectia inimii. ( 35 )
Cartofi violet: Pigmentul care confera cartofilor purpurii culoarea lor unica este, de asemenea, un compus natural antiinflamator. Cercetarile publicate in 2017 au descoperit ca antocianina din cartofii cu pulpa mov ajuta la scaderea inflamatiei intestinale si la protejarea impotriva cancerului de colon. ( 36 )
Cirese: Sucul de cirese este cunoscut pentru a ameliora durerile articulare si guta si are, de asemenea, proprietati anti-cancer. Toate ciresele contin antocianine, iar visinele contin cel mai inalt nivel al acestui pigment rosu puternic, avand astfel cel mai puternic potential de vindecare.
Rodie: Noua cercetare care are in vedere proprietatile vindecatoare ale rodiei este in curs de desfasurare la Universitatea din Huddersfield, Anglia. Fructele de culoare fuchsia au fost cunoscute pentru a ajuta in multe conditii de sanatate diferite, iar cele mai noi date il conecteaza, de asemenea, cu incetinirea inflamatiei care contribuie la distrugerea celulelor creierului in boala Alzheimer. ( 42 )
Punicalagin este un compus chimic care se gaseste in fructele de rodie. Este un polifenol, care este un antioxidant care previne proliferarea si invazia celulelor si determina moartea celulelor in unele tipuri de cancer.
Cercetatorii au remarcat ca majoritatea compusilor antioxidanti se gasesc in pielea exterioara a rodiei, nu in partea moale a fructului, astfel incat coaja poate fi o sursa de medicamente in viitor. Ei cred ca rodia va fi utila in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida, boala Parkinson si cancerul.
Ceapa rosie: Ceapa este o sursa bogata de antioxidanti unici si flavonoide dietetice. Cercetarile au descoperit ca ceapa rosie are mai multi antioxidanti decat ceapa galbena. ( 44 ) Ceapa rosie contine, de asemenea, antocianine care au beneficii in protejarea impotriva numeroaselor boli. De fapt, antocianinele pot constitui aproximativ 10% din continutul total de flavonoide din ceapa rosie. ( 45 , 46 )
Quercetina este un alt antioxidant important continut in ceapa. Cercetarile au aratat ca quercetina are proprietati antimicrobiene si poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. ( 47 , 48 ) Quercetina este de asemenea mai raspandita in ceapa rosie decat in galben si alb. ( 49 ) Alte studii au aratat ca compusii care contin sulf in ceapa au proprietati anticancerigene. ( 50
Scortisoara este un condiment natural antiinflamator
Cresterea consumului de scortisoara sau a lua suplimente de scortisoara ar putea fi un mod eficient de a combate efectele inflamatiei cronice.
Studiile au descoperit ca substantele chimice din scortisoara sunt utile pentru tratarea indigestiei, tulburarilor gastrointestinale si diferitelor boli inflamatorii. Acidul cinamic ajuta la inhibarea anumitor markeri inflamatori. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca puteti folosi scortisoara ca supliment antiinflamator. ( 37 )
Aflati mai multe despre beneficiile uimitoare pentru sanatate ale scortisoarei , de ce scortisoara Ceylon este cel mai bun tip de scortisoara pentru a consuma si cum sa va faceti propriul ceai delicios de scortisoara antiinflamatoare.
Ardeiul iute ajuta la reducerea inflamatiei
S-ar putea sa va surprinda sa aflati ca ardeiul iute se numara printre numeroasele alimente si mirodenii care combate inflamatia.
Gustul picant de ardei iute provin dintr-un compus numit capsaicina. Cercetarile au descoperit ca extractele de capsaicina actioneaza ca inhibitori ai durerii naturale si ajuta la reducerea inflamatiei. ( 38 )
Unele studii au aratat ca capsaicina este la fel de eficienta ca diclofenacul – un AINS vandut de obicei sub numele de Voltaren. ( 38 )
Alte studii au aratat ca extractele din ardeiul iute au un efect antiinflamator in ameliorarea inflamatiei gastrice si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. ( 39 )
Unii cercetatori au descoperit ca administrarea suplimentelor de capsaicina poate ajuta la protejarea mucoasei gastrice de inflamatiile cauzate de utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene. ( 40 )
Un review publicat in 2018 privind studiile asupra efectului antiinflamator al capsaicinei a descoperit ca ardeiul iute poate ajuta la prevenirea multor boli cronice. Compusii din ardeiul iute inhiba raspunsurile inflamatorii din organism. De asemenea, s-a demonstrat ca acesta are potential anticancer in testele de laborator. ( 51 )
Nucile sunt un aliment natural antiinflamator
A consuma mai multe nuci in dieta dvs. este una dintre numeroasele modalitati naturale de a scapa de inflamatie.
Nucile sunt o buna sursa de grasimi sanatoase si fibre alimentare, care au efect combinat in combaterea inflamatiei.
The American Journal of Clinical Nutrition a raportat ca cresterea consumului de nuci a scazut inflamatia la om. Un studiu care a implicat peste 5.000 de persoane a descoperit ca consumul de nuci de copac reduce riscul de boli de inima si diabet de tip 2. ( 41 )
Consumul de 3 portii de nuci pe saptamana in loc de carne rosie a ajutat la inhibarea markerilor inflamatori proteine C-reactive si interleukina 6. ( 41 )
Ce alimente trebuie evitate pentru a preveni inflamarea?
1. Evitati alimentele care declanseaza alergii
Multi dintre noi suntem alergici la anumite alimente care provoaca reactii severe in corpul nostru, precum infectii intestinale, probleme ale pielii, iritatii ale gatului, ochi rosii si multe altele. Chiar si niveluri mai mici de alergii, cum ar fi intoleranta la lactoza sau sensibilitatea la gluten pot cauza grave probleme de sanatate.
Unele alimente sunt cunoscute sub numele de alergeni comuni, cum ar fi produsele lactate, grau, oua si nuci. Asadar, chiar daca un anumit aliment apare in lista de produse antiinflamatoare, este posibil sa nu va fie potrivit daca aveti sensibilitate sau alergie la acesta.
Pentru a reduce alergia – si, prin urmare, pentru a reduce inflamatia – ar trebui sa incercati sa gasiti alimentele la care sunteti alergic si sa verificati daca trebuie sa eliminati unul sau mai multe dintre aceste alimente din meniul dvs.
2. Evitati alimentele prajite pentru a preveni inflamatiile
Alimentele prajite puternic au un miros si un gust apetisant, dar produc multe daune organismului, inclusiv inflamatie.
Un studiu medical a sugerat ca alimentele prajite pot fi asociate cu markeri inflamatori mai mari.
3. Evitati carnea procesata si carnea rosie
Un studiu medical a gasit o legatura intre consumul de carne rosie si procesata si inflamatie. Cercetatorii au concluzionat, de asemenea, ca acest raspuns inflamator poate provoca si cancer.