Acasă Frumesete Ulei de Amla pentru par: beneficii, sfaturi si utilizari

Ulei de Amla pentru par: beneficii, sfaturi si utilizari

25
0

Uleiul de amla a fost folosit de secole in medicina traditionala indiana (medicina ayurvedica) datorita numeroaselor sale utilizari benefice. Un tratament natural popular este utilizarea uleiului de amla pentru par. De fapt, uleiul de amla este folosit atat de barbati, cat si de femei, ca parte a regimului lor de ingrijire a parului.

Acest articol va va explica cum poate beneficia parul dvs. de pe urma utilizarii uleiului de amla si daca exista vreun adevar in afirmatiile ca uleiul de amla este bun pentru cresterea parului.

Ce este uleiul de amla?

Arborele amla ( Phyllanthus emblica ) este uneori numit agrisa indiana si produce un fruct acru asemanator unei agrise. In Ayurveda, cea mai mare parte a plantei este folosita pentru proprietatile sale terapeutice si cosmetice. 

Uleiul de amla nu este extras din copac sau din fructe. Este produs prin uscarea fructelor si apoi prin infuzare sau inmuiere intr-un ulei precum uleiul de cocos sau uleiul de susan. Uleiul este apoi purificat si este gata de utilizare. Uneori, uleiul este produs prin fierberea fructelor sau a extractelor din arborele de amla in ulei de nuca de cocos.

Utilizarea uleiului de amla pentru par nu este populara doar in India, ci devine din ce in ce mai populara in randul oamenilor de pretutindeni.

Beneficiile uleiului de amla pentru par

Uleiul de amla contine multe proprietati care il fac un produs excelent de ingrijire a parului.

Desi fructul arborelui amla este foarte bogat in vitamina C, care este un antioxidant bine-cunoscut si ajuta la eliminarea pielii de radicalii liberi, este greu de stiut exact cat de mult din continutul de vitamina C se pastreaza in uleiul in sine. Dar studiile au aratat si ca fructul contine proprietati antiinflamatorii si antioxidante. 

Deoarece uleiul de amla este fabricat din uleiuri naturale, contine si acizi grasi care ajuta la hranirea si hidratarea parului. De exemplu, uleiul de cocos (care este de obicei folosit pentru a face uleiul de amla) are proprietati care ajuta la protejarea parului de pierderea proteinelor si poate patrunde in interiorul firului de par. 

De asemenea, uleiul de amla s-a dovedit a avea proprietati antifungice care pot fi benefice pentru scalp.

De exemplu, revista Mycoses publica studii asupra bolilor fungice. A publicat o cercetare care arata ca uleiul de amla are proprietati antifungice si poate ucide dermatofitii. Acestea sunt ciuperci care pot provoca infectii ale pielii, parului si unghiilor.

Prin urmare, prin utilizarea uleiului de amla pentru parul tau, contribui la hranirea si intarirea parului.

Cum se foloseste ulei de amla pentru par

Puteti aplica uleiul de amla direct pe scalp si il puteti folosi ca masca de par.

Pentru a face acest lucru, ar trebui sa urmati acesti pasi:

  • Aplicati putin ulei de amla pe scalp si par si masati usor scalpul, asigurandu-va ca acoperiti toate zonele.
  • Acoperiti-va parul cu o casca de dus si infasurati-va capul intr-un prosop.
  • Se lasa 2-3 ore sau peste noapte.
  • Spalati uleiul de amla cu samponul preferat.

Ulei de amla pentru cresterea parului

Uleiul de amla chiar functioneaza pentru cresterea parului? Desi lipsesc studiile asupra uleiului de amla si a cresterii parului, exista multe dovezi anecdotice care arata ca multi oameni au avut rezultate pozitive cand folosesc uleiul de amla pentru cresterea parului.

Cu toate acestea, uleiul de amla contine proprietati precum antioxidanti si acizi grasi despre care se stie ca promoveaza cresterea sanatoasa a parului.

Un studiu asupra extractului de amla a aratat ca un extract de amla impreuna cu uleiul de seminte de susan a fost chiar mai eficient in promovarea cresterii parului decat minoxidilul, un medicament comun folosit pentru a trata chelie. 

De asemenea, puteti amesteca uleiul de amla cu uleiuri esentiale despre care se stie ca ajuta parul sa creasca mai bine.

Cele mai bune uleiuri esentiale pentru a stimula cresterea parului sunt:

  • Ulei esential de menta
  • Ulei esential de rozmarin

Atat uleiul de menta, cat si uleiul de rozmarin s-au dovedit in studiile clinice ca sunt doar eficiente in tratarea caderii parului ca unele dintre tratamentele populare impotriva caderii parului.

De exemplu, un studiu publicat de revista de dermatologie Skinmed a aratat ca, pe o perioada de sase luni, uleiul esential de rozmarin a ajutat la cresterea parului la barbatii care prezentau semne de chelie masculina. De fapt, a fost la fel de eficient ca minoxidilul. Studiile asupra uleiului de menta au aratat, de asemenea, rezultate similare. 

Pentru a utiliza uleiul de amla impreuna cu uleiurile esentiale pentru a preveni caderea parului si a stimula cresterea sanatoasa a parului, puteti adauga 3-4 picaturi de ulei esential de menta sau rozmarin la o lingura de ulei de amla si apoi masati scalpul.

Lasati cel putin 30 de minute cu parul intr-o casca de dus si invelit intr-un prosop. Apoi spalati uleiul. Repetati acest proces de doua ori pe saptamana. De asemenea, puteti lasa uleiul in par peste noapte pentru rezultate si mai bune.

Ulei de amla pentru matreata

Dupa cum am mentionat deja, uleiul de amla are proprietati antifungice care pot ajuta la tratarea infectiilor fungice. Pot exista diverse motive pentru care o persoana sufera de matreata, iar unul dintre ele poate fi cauzat de o infectie cu drojdie sau de ciuperci de pe scalp.

Puteti combina uleiul de amla cu putin ulei de cocos si ulei esential de arbore de ceai pentru a face un tratament eficient pentru matreata. Uleiul de arbore de ceai are proprietati antifungice si antibacteriene care sunt eficiente in tratarea matretii. Uleiul de cocos este eficient si impotriva infectiilor fungice. 

Pentru a utiliza uleiul de amla pentru matreata, ar trebui:

  • Amestecati 3-4 picaturi de ulei esential de arbore de ceai cu 1/2 lingura de ulei de amla si 1/2 lingura de ulei de cocos.
  • Maseaza usor uleiul in scalp.
  • Pune-ti parul intr-o casca de dus si infasurati-l intr-un prosop.
  • Lasati 2-3 ore sau peste noapte inainte de spalare.

De unde sa cumparati ulei de amla

Uleiul de amla este disponibil in multe magazine online sau in magazinele naturiste. Cel mai bine este intotdeauna sa cautati ulei de amla care este 100% natural si nu contine ingrediente sintetice sau ulei mineral.

Efectele secundare ale uleiului de amla

Nu sunt raportate efecte secundare ale utilizarii topice a uleiului de amla.

Cititi si articolul meu despre Cea mai buna masca de par pentru parul cret

Resurse:

1. Potentialul terapeutic al amla .
2. Amla, o boabe minune in tratamentul cancerului .
3. Parul de nuca de cocos pentru prevenirea deteriorarii parului .
4. Inhibarea cresterii dermatofitelor de catre uleiurile de par indiene .
5. Plante thailandeze folosite in mod traditional pentru tratamentul parului .
6. Ulei de rozmarin vs minoxidil .
7. Uleiul de menta favorizeaza cresterea parului .
8. Ulei de arbore de ceai: o revizuire a proprietatilor antimicrobiene .
9. Efectele antibacteriene ale uleiului de cocos in dermatita atopica .

Visited 281 times, 1 visit(s) today

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.