Retete

Carnati in aluat de foietaj (din aluat cumparat) la cuptor

Daca ti-a placut acest articol, apreciaza-l cu un share!

Carnatii in aluat, gatiti la cuptor, vor fi un mic dejun grozav sau o gustare copioasa. Exista multe optiuni pentru a face carnati din diferite tipuri de aluat (in aceasta reteta am cumparat aluat cu drojdie, dar puteti folosi si aluat fara drojdie cumparat din magazin).

Reteta carnati in aluat

O reteta rapida presupune folosirea foietajului gata preparat, pe care il puteti cumpara din magazin. Aluatul foietaj face rulouri de carnati usoare si crocante. Carnatii pot fi infasurati intr-un singur strat de aluat, dar va iesi mai frumos daca ii infasurati in fasii subtiri de aluat sub forma de spirala. Mancarea este servita pe masa impreuna cu niste sos preferat.

  • Timp total de preparare: 40 de minute, timp de gatire: 40 de minute.
  • Continutul caloric al felului de mancare: 298 de calorii (la 100 de grame de produs).
  • Bucatarie: europeana. Tip de fel de mancare: coacere. Numar de portii: 8.

Ingrediente

  • Aluat foietaj – 250 g;
  • Ou – 1 bucata;
  • Carnati – 10 bucati;
  • Susan – pentru deasupra.

Cum sa gatesti carnati in aluat din foietaj gata preparat

  • Pregatiti toate produsele necesare conform listei. Curatati carnatii de pielita artificiala.
  • Scoateti aluatul de foietaj congelat (produs semifabricat) din congelator si dezghetati-l la temperatura camerei. Puneti aluatul moale pe o suprafata de lucru plana stropita cu faina de grau. Se presara si varful aluatului cu putina faina.
  • Intindem aluatul pe lungime cu un sucitor, obtinand un strat subtire dreptunghiular.
  • Folosind un cutit special pentru aluat, taiati stratul in fasii lungi de 2-3 centimetri latime.
  • Infasurati fiecare carnati cu o fasie de aluat, suprapunandu-l in spirala.
  • Asezati semifabricatele la distanta unul de celalalt pe o foaie de copt acoperita cu hartie de copt sau pe un covor de silicon. Rupeti oul intr-un castron si spargeti-l cu o furculita. Ungeti suprafata fiecarui tub cu amestecul de oua.
  • Presarati seminte de susan deasupra piesei de prelucrat.
  • Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Asezati foaia de copt pe raftul din mijloc al cuptorului, coaceti timp de 20-25 de minute pana cand devine auriu la suprafata aluatului.
  • Raciti putin carnatii in aluat si serviti. Pofta buna!

Speram sa va bucurati de acesti carnati deliciosi si apetisanti in aluat foietaj, atat de usor de preparat acasa.

Citeste si Lasagna cu carne tocata la cuptor – o reteta clasica

Visited 16 times, 1 visit(s) today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *