8 moduri ingenioase de a folosi ulei de cocos pe par

Daca ti-a placut acest articol, apreciaza-l cu un share!
  • 22
  •  
  • 1
  •  
    23
    Shares

Uleiul de cocos primeste in sfarsit laudele pe care le merita. De la sanatatea dentara si ingrijirea pielii la pierderea in greutate si nu numai, uleiul de cocos a devenit popular in lumea occidentala in ultimii ani. Stiai insa ca uleiul de cocos are beneficii uimitoare pentru parul tau?

Iata opt moduri impresionante prin care uleiul de cocos va poate intari, proteja, intineri si oferi o stralucire frumoasa parului. Amintiti-va, uleiul de cocos, nerafinat, organic, presat la rece este cea mai buna optiune (si ar trebui sa fie utilizat intotdeauna atunci cand este luat intern).

Uleiul de cocos este solid la temperaturi scazute, dar se topeste la 24,5 ° C sau peste. Deci, daca uleiul dvs. de cocos este solid, masurati cateva linguri de ulei de nuca de cocos (depinde de lungimea parului) intr-o ceasca si puneti-l intr-un castron cu apa calda pentru a-l topi.

1. Uleiul de cocos ca balsam si hidratant pentru par

Uleiul de nuca de cocos poate adauga stralucire parului dvs. atunci cand este folosit ca un balsam. Acest lucru se datoreaza faptului ca compozitia sa chimica il face sa se lipeasca strans de par, spre deosebire de alte uleiuri si substante chimice utilizate in general pentru produsele de ingrijire a parului.

Un studiu publicat in Journal of Cosmetic Science in 2007 a constatat ca utilizatorii de ulei de nuca de cocos au aratat un impact asupra cantitatii de umiditate pe care parul lor a putut sa o absoarba: acesti oameni au aratat absorbtia apei la rate care nici macar nu erau comparabile cu grupurile de control. 

Pentru a obtine un tratament de conditionare profunda natural, sanatos, procedati in felul urmator:

  • Spalati parul normal si nu uscati.
  • Scoateti 1-3 linguri de ulei de cocos intr-un castron mic.
  • Adaugati cateva linguri de apa calda intr-un castron putin mai mare, apoi odihniti vasul cu ulei de cocos in el.
  • Cand uleiul este la temperatura camerei si maleabil, scoateti-l in degete si masati-l pe tot parul.
  • Infasurati parul in capacul de dus sau acoperiti-l cu un prosop de mana si lasati tratamentul sa functioneze o jumatate de ora sau mai mult, pana la doua ore.
  • Scoateti capacul sau prosopul si clatiti uleiul de pe par.
  • Samponeaza ca de obicei pentru a indeparta resturile uleioase.

Pentru a obtine rezultate mai bune, puteti adauga cateva picaturi din aceste uleiuri esentiale pentru un par sanatos.

2. Ulei de nuca de cocos pentru a promova cresterea parului si pentru a preveni pierderea parului

Potrivit unui raport publicat in Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, uleiul de cocos a fost folosit de secole pentru a crea un amestec pentru promovarea cresterii parului.

Uleiul de cocos a fost amestecat in mod traditional cu aloe vera pentru a favoriza cresterea parului.

Pentru a creste parul mai sanatos se amesteca 3 linguri de ulei de cocos topit cu 2 linguri de gel de aloe vera.

Aplicati pe par si apoi dormiti cu o casca de dus. Clatiti cu sau fara otet de mere, apoi coafati asa cum faceti in mod normal, cu luciu si lungime adaugate!

O alta modalitate de a incuraja cresterea parului este prin amestecarea uleiului de cocos cu Eclipta prostrata (margareta falsa). Potrivit unei cercetari publicate in Archives of Dermatological Research, extrasul au scazut timpul necesar pentru ca parul sa inceapa sa creasca. 

Adaugati cateva picaturi de ulei de margareta (sau utilizati o pulbere uscata) la cateva linguri cu ulei de nuca de cocos si folositi-l pentru pentru a ajuta cresterea parului.

Ca un bonus suplimentar, extractul din aceasta floare este promovat ca un mijloc de a mentine parul negru inchis la culoare si de a preveni ruperea din cauza imbatranirii normale si puteti citi mai multe despre aceasta in sectiunea urmatoare.

3. Ulei de nuca de cocos pentru prevenirea parului carunt

Daca amestecati margareta falsa cu ulei de nuca de cocos, este posibil sa va puteti impiedica parul sa devina carunt.

De secole, femeile din India au jurat pe ulei de cocos si Eclipta prostrata (margareta falsa) amestecate si apoi aplicate pe par pentru a pastra culoarea parului negru si stralucitor. 

Adaugati cateva picaturi de ulei de margareta fals la cateva linguri de ulei de nuca de cocos si folositi-o ca masca de par tipica pentru a culege recompensele anti-caruntire pentru dvs.

O alta modalitate de a preveni parul carunt este prin amestecarea uleiului de cocos cu hibiscus chinezesc sau Hibiscus rosa sinensis . Extractul din aceasta floare roz sau rosu este promovat ca un mijloc de a mentine parul negru si de a preveni ruperea din cauza imbatranirii normale. 

4. Ulei de nuca de cocos pentru par uscat si incretit

Da aveti parul uscat si fragil, orice lucru care hidrateaza si netezeste firul de par poate imbunatati parul.

Daca parul este incretit, puteti folosi ulei de cocos pentru a-l imblanzi. Parul uscat si cret tinde sa se ridice atunci cand ii periati, asa ca puneti un pic de ulei de cocos pe degete si treceti-le prin par pentru a preveni uscarea.

Asigurati-va ca nu exagerati cu uleiul pentru ca altfel veti vea un aspect gras al parului.

5. Uleiul de cocos impotriva matretii

Dermatita sau matreata pot fi, de asemenea, tratate folosind uleiul de cocos.

Pentru a scapa de matreata, utilizati tratamentul de mai sus pentru conditionarea profunda. In loc sa clatiti si sa spalati dupa doua ore, lasati uleiul sa actioneze peste noapte intr-un capac etans. In dimineata urmatoare, va puteti spala cu sampon sau puteti folosi clatirea cu otet de mere ca o modalitate de a elimina excesul de ulei.

6. Ulei de cocos pentru a scapa de paduchi

Tratamentele pentru paduchi disponibile in comert sunt dure si otravitoare, asa ca este nevoie tratamente naturale eficiente pentru paduchi inainte de a recurge la tratamente potential toxice.

O modalitate eficienta incercata de a elimina infestarea cu paduchi este prin clatirea parului cu otet de mere si acoperirea acestuia cu ulei de nuca de cocos.

Cum sa scapi de paduchi cu ulei de cocos si otet de mere

Ingrediente:

  • Otet de mere
  • Ulei de cocos

1. Clateste-ti parul cu otet (care este excelent si pentru par ), nu-l spala, lasa-l pana se usuca. Otetul ar trebui sa dizolve „lipiciul” care lipeste ouale de foliculii de par. Atentie : daca aveti scalpul iritat, evitati sa puneti otet pe scalp, deoarece acesta il poate irita prea mult.
2. Cand otetul s-a uscat, turnati ulei de nuca de cocos in par, asigurandu-va ca veti obtine o acoperire completa.
3. Acoperiti-va parul cu o casca de dus sau o folie de par si lasati-l cateva ore.

Pieptanati-va parul pentru a scoate cat mai multe dintre oua si paduchi si apoi samponati ca de obicei. Exista dovezi anecdotice ca trebuie sa faceti acest lucru o singura data si functioneaza cu adevarat fara substante chimice!

7. Ulei de nuca de cocos pentru par deteriorat

Un studiu realizat in 2003 si publicat in Journal of Cosmetic Science a constatat ca uleiul de cocos a fost castigatorul intr-un test intre uleiul de cocos, uleiul de floarea soarelui si uleiul mineral in prevenirea deteriorarii parului. 

Daca ai parul deteriorat, maseaza-ti pielea capului cu ulei de nuca de cocos care va vindeca daunele cauzate parului tau.

Potrivit unui articol publicat in Journal of Cosmetic Science , uleiul de cocos este o sursa bogata de acid lauric (principal acid gras) si are o afinitate mare pentru proteinele parului. Datorita proprietatilor sale moleculare, poate patrunde, de asemenea, adanc in interiorul axului parului.

8. Uleiul de cocos ca detergent zilnic

Parul cret sau uscat se incurca usor, atat dupa spalare, cat si pe tot parcursul zilei. Puteti folosi ulei de nuca de cocos dupa spalare sau aplicati pe parul uscat pentru a combate efectele unei zile cu vant.

Aplicati un pic de ulei de nuca de cocos pe palma mainii. In functie de lungimea parului si de cat de uscat este, este posibil sa aveti nevoie de mai mult ulei de cocos pentru a va acoperi bine parul. Lucrati cu cantitati mici pentru a evita excesul de ulei.

Frecati uleiul pe toata mana.

Incepeti de la varfurile parului si distribuiti catre scalp, distribuind uleiul de cocos uniform pe intregul cap. Alternativ, puteti aplica doar pe o zona foarte incalcita.

Folositi un pieptene cu dinti rari si incepeti sa va periati parul la varfuri si sa va indreptati spre scalp. Lucrati in sectiuni mici. Acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii firului de par.

Reurse

https://en.wikipedia.org/wiki/Eclipta_prostrata#cite_note-8

https://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_rosa-sinensis

https://link.springer.com/article/10.1007/s00403-008-0860-3

https://europepmc.org/article/med/17520153

(Visited 123 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut acest articol, apreciaza-l cu un share!
  • 22
  •  
  • 1
  •  
    23
    Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *