Ceapa de verde este un membru al familiei Allium si are o aroma usoara de ceapa, care are un gust grozav crud sau gatit. Culoarea lor verde stralucitoare adauga, de asemenea, o nota proaspata si vibranta fiecarui fel de mancare.
Puteti folosi ceapa verde pentru ornat sau o puteti adauga la cartofi prajiti si salate. De fapt, de la supa la orez prajit, ceapa verde are o varietate de intrebuintari in multe feluri de mancare, fie ca ingredient sau ca garnitura.
Modalitati de a conserva ceapa verde pentru o perioada mai lunga de timp
Problema pe care o au majoritatea oamenilor este sa le pastreze proaspete si la indemana. O gramada intreaga se va ofili mai repede decat le puteti manca daca nu depozitati ceapa de verde in mod corect. Deoarece aproape fiecare reteta necesita doar cateva cepe de verde, ramaneti cu restul manunchiului putrezind incet in frigider.
Nu va faceti griji totusi. Va oferim cateva dintre cele mai bune metode incercate si fiabile de pastrare a cepei de verde pe o perioada mai lunga de timp (chiar si pana la 6 luni!).
Infasurati in prosop de hartie si lasati la frigider (1 saptamana)
Cand punem la frigider ceapa primavara, aerul uscat din frigider indeparteaza umezeala din ele si incep sa se ofileasca.
Aceasta metoda simpla va va ajuta sa pastrati ceapa verde in frigider timp de aproximativ 1 saptamana. Permite cepei sa isi pastreze prospetimea impiedicand uscarea lor la temperaturile mai scazute la care functioneaza frigiderul.
Lucruri de care veti avea nevoie:
Lucruri de care veti avea nevoie pentru a raci ceapa verde taiata
- Ceapa verde
- Prosop de bucatarie/Prosop de hartie
- Cutit
- Tocator
- Pulverizator cu apa
Taiati ceapa verde, infasurati-o intr-un prosop de hartie si puneti-o la frigider
Taiati si infasurati ceapa intr-un prosop de hartie si pulverizati bucati de apa PENTRU A PREVENI OFILIREA
- Taiati ceapa verde in bucati mici.
- Asezati-le pe un prosop de hartie.
- Infasurati complet prosopul de hartie in jurul ceapei.
- Umeziti prosopul de hartie stropindu-l cu apa cu o sticla de pulverizare.
- Pune prosopul de hartie in zona proaspata a frigiderului.
- Umeziti din nou prosopul de hartie daca se usuca si inlocuiti-l daca devine prea umed.
Puneti intr-un recipient de plastic si puneti la frigider (20 de zile)
Ati ajuns sa aveti o gramada mare de ceapa verde pentru ca nu ati rezistat tentatiei de a va incarca cu cea proaspata sau pentru ca erau disponibile la un pret mai bun? Nu te supara, te avem. Pastrand ceapa verde intr-un recipient sau o sticla de plastic la frigider, va puteti asigura ca raman proaspete pana la 20 de zile.
Lucruri de care veti avea nevoie:
Lucruri de care veti avea nevoie pentru a raci ceapa verde, taindu-le si depozitandu-le intr-un recipient de plastic
- Ceapa verde
- Tupperware
- Cutit
- Tocator
Puneti ceapa taiata intr-un recipient de plastic si puneti-le la frigider
Puneti ceapa taiata intr-un recipient de plastic si puneti-le la frigider
- Taiati radacinile cepei de verde.
- Acum taiati ceapa la dimensiunea recipientului in care doriti sa o depozitati. Puteti folosi si pungi de congelare cu sistem de inchidere daca doriti.
- Puneti bine ceapa taiata in recipient.
- Pune capacul si puneti recipientul la frigider.
Folositi ceapa cand este necesar.
Pastrati in apa la temperatura camerei sau puneti la frigider (1 saptamana)
O alta modalitate de a pastra ceapa de verde in mod corect pentru o perioada scurta de timp (aproximativ 1 saptamana) este prin a o pune in apa.
Puteti fie sa le puneti intr-un borcan cu apa si sa le asezati langa fereastra, fie sa sigilati ceapa verde intr-un borcan cu apa, punand peste ele o punga cu sistem de inchidere.
Lucruri de care veti avea nevoie:
Lucruri de care veti avea nevoie pentru a pastra ceapa de verde timp de 1 saptamana
- Ceapa verde
- Apa
- Borcan
- Geanta cu sistem de inchidere
- Cutit
- Tocator
# Intr-un borcan cu apa
Urmati acesti pasi simpli pentru a le pastra proaspete fara a fi nevoie sa le puneti la frigider.
Metoda intr-un singur pas: Taiati ceapa verde si puneti-o in borcanul cu apa
Taiati ceapa verde si puneti-o intr-un borcan cu apa
- Taiati tulpinile verzi de ceapa verde.
- Puneti portiunile de radacina intr-un borcan. Va functiona si un castron.
- Adaugati apa in borcan.
- Asezati borcanul langa o fereastra.
- Schimbati apa la fiecare doua zile.
Folosind aceasta metoda, nu numai ca ceapa verde va ramane proaspata, dar, de fapt, va continua chiar sa creasca! Ceapa de verde continua sa creasca, indiferent daca radacinile lor sunt sau nu in sol.
# In frigider
De asemenea, puteti sa puneti ceapa verde intr-un borcan cu putina apa, apoi sa o acoperiti cu o punga de plastic si sa o pastrati la frigider.
Puneti ceapa taiata intr-un borcan cu apa si puneti-o la frigider acoperind-o cu o punga
Puneti ceapa taiata intr-un borcan cu apa, acoperiti cu o punga de plastic cu sistem de inchidere si puneti-o la frigider
- Puneti ceapa verde taiata intr-un borcan care contine apa.
- Folositi o punga de plastic pentru a acoperi ceapa, pana in partea de sus a borcanului.
- Pune borcanul la frigider.
Schimbati apa din borcan la fiecare doua zile. Si asigurati-va ca puneti borcanul unde nu va fi rasturnat accidental.
Inghetati intr-o punga (6 luni)
De asemenea, le puteti congela daca doriti sa pastrati ceapa de verde in mod corect timp de pana la 6 luni. Singurul dezavantaj al congelarii lor este ca isi pierd textura crocanta. Dar nu va faceti griji. Congelarea nu le diminueaza aroma, asa ca sunt bune pentru adaugarea in supe, tocane sau carne macinata.
Lucruri de care veti avea nevoie:
Lucruri de care veti avea nevoie pentru a ingheta ceapa verde pentru a o pastra pana la 6 luni
- Ceapa primavara tocata
- Punga cu sistem de inchidere
- Tava/vasa
Puneti la frigider ceapa verde tocata intr-o punga cu sistem de inchidere.
Puneti ceapa verde taiata si congelata intr-o punga cu sistem de inchidere
- Taiati ceapa verde si intindeti-o uniform pe o tava.
- Da-le la frigider timp de 30 de minute.
- Scoateti tava cu ceapa verde tocata din frigider.
- Transferati-le intr-o punga cu sistem de inchidere si depozitati-le la congelator.
Sfaturi sumpliementare
- Nu spalati ceapa verde daca nu intentionati sa o consumati imediat si doriti sa o pastrati. Daca le spalati, asigurati-va ca le uscati bine, deoarece orice umiditate ramasa poate favoriza mucegaiul si deteriorarea.
- Conditiile optime de depozitare pentru ceapa verde sunt la 0°C si 98 pana la 100% umiditate relativa. Temperaturile mai ridicate accelereaza foarte mult ingalbenirea si degradarea.
- Nu pastrati ceapa de verde la o temperatura mai mica de -1 ° C, deoarece ceapa de verde este predispusa la rani de inghet, ceea ce le lasa sa arate ofilite si moale.
- Pentru a pastra ceapa de verde in mod corect, tineti-o departe de mere, struguri si ciuperci. Ele produc un usor miros in timp, care ar putea fi absorbit de alte produse proaspete.
- De asemenea, puteti pastra varza si castravetii intr-un mod similar cu ceapa de verde.